Πολιτική επιστροφών

ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ
Μπορείτε να ακυρώσετε την παραγγελία σας εφόσον δεν έχει τιμολογηθεί ή/και αποσταλεί. Παρακαλούμε ενημερώστε μας με email στην διεύθυνση hello@decalog.gr αναφέροντας τον κωδικό της παραγγελίας σας και το ονοματεπώνυμό σας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ

ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
Μπορείτε να επιστρέψετε την παραγγελία σας εντός 14 (δεκατεσσάρων) ημερολογιακών ημερών από την ημέρα παραλαβής της παραγγελίας σας υπό τις παρακάτω προϋποθέσεις:
α) Τα προϊόντα είναι αμεταχείριστα δεν έχουν ανοιχτεί και είναι στην αρχική τους συσκευασία μαζί με τυχόν συνοδευτικό υλικό
β) Η συσκευασία και το συνοδευτικό υλικό πρέπει να βρίσκονται στην αρχική τους κατάσταση
γ) Το αίτημα επιστροφής δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 14 ημερολογιακές ημέρες από την παραλαβή της παραγγελίας σας.

ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ – ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ – ΦΘΟΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ
Κατά την παραλαβή της παραγγελίας θα πρέπει να ελέγξετε εντός 24 ωρών την ορθότητα της παραγγελίας και την ακεραιότητα των προϊόντων και της συσκευασίας. Αν εντοπίσετε λάθη, παραλείψεις ή ζημιές κατά την μεταφορά στην παραγγελία σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μας έτσι ώστε σε περίπτωση ζημιάς, να μπορούμε να ζητήσουμε την νόμιμη αποζημίωση από τον μεταφορέα μας.
Έχετε το δικαίωμα επιστροφής ελαττωματικών προϊόντων ή λάθος προϊόντων εφόσον το δηλώσετε εντός 14 ημερολογιακών ημερών από τη στιγμή παραλαβής.
Μετά το πέρας των 14 ημερολογιακών ημερών από την παράδοση του, θεωρείται ότι το προϊόν παρελήφθη σε άριστη κατάσταση και οποιεσδήποτε επιστροφές και αντικαταστάσεις δεν γίνονται δεκτές.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

ΕΞΟΔΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
Καθώς το Decalog.gr είναι αποκλειστικά διαδικτυακό κατάστημα όλες οι επιστροφές γίνονται μέσω της εταιρείας ταχυμεταφορών. Τα έξοδα που προκύπτουν επιβαρύνουν κατά περίπτωση:
• Στην περίπτωση υπαναχώρησης τα έξοδα επιστροφής επιβαρύνουν τον αγοραστή.
• Στην περίπτωση επιστροφής ελαττωματικών προϊόντων ή προϊόντων με φθορές κατά την μεταφορά τα έξοδα επιστροφής και αποστολής επιβαρύνουν το Decalog.gr.
• Σε περίπτωση λανθασμένης αποστολής προϊόντος τα έξοδα επιστροφής και αποστολής επιβαρύνουν το Decalog.gr. Ο αγοραστής οφείλει μόνο να κρατήσει το προϊόν σε άριστη κατάσταση, να μην έχει χρησιμοποιηθεί, η συσκευασία του να είναι άθικτη και να περιλαμβάνει το αρχικό περιεχόμενο και τυχόν συνοδευτικό υλικό.
Σε περίπτωση που θέλετε να επιλέξετε μια άλλη εταιρεία ταχυμεταφορών τα έξοδα αποστολής επιβαρύνουν αποκλειστικά εσάς ακόμα και στις περιπτώσεις ελαττωματικών προϊόντων, λάθους παραγγελίας ή φθοράς κατά την μεταφορά.
Δέματα που επιστρέφονται με άλλη μεταφορική με χρέωση παραλήπτη δεν θα γίνονται δεκτά.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ
• Ενημερώνετε το Decalog.gr, αποστέλλοντας email στο hello@decalog.gr

και ακολουθείτε την διαδικασία που θα σας υποδείξει.

Στην περίπτωση της υπαναχώρησης με επιστροφή μετρητών τα μεταφορικά θα αφαιρεθούν από το ποσό της επιστροφής.

Μετά την παραλαβή της επιστροφής θα γίνει έλεγχος των προϊόντων ώστε να διαπιστωθεί κατά περίπτωση αν τηρούνται οι όροι επιστροφής.

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ
Στην περίπτωση της υπαναχώρησης και μετά τον έλεγχο της επιστροφής μπορείτε να επιλέξετε την αγορά άλλων προϊόντων αντίστοιχης αξίας ή την επιστροφή των χρημάτων σας. Το πόσο που θα σας επιστραφεί θα ισούται με την αξία των εμπορευμάτων μείον το κόστος επιστροφής.
Οι επιστροφές χρημάτων γίνονται πάντα μέσω μεταφοράς / κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό που θα μας υποδείξετε στην φόρμα επιστροφής.

ΚΩΔΙΚΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Παρακαλούμε κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε τον Κώδικα Καταναλωτικής Δεοντολογίας Ηλεκτρονικού Εμπορίου όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β 969.

ΕΠΙΛΥΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ
Σε περίπτωση που προκύψουν διαφορές κατά τις συναλλαγές με το Decalog.gr και αυτές δεν μπορούν κατά την άποψή σας να επιλυθούν πλήρως ή θεωρείτε ότι σε οποιονδήποτε βαθμό κάποιο δικαίωμα σας από τις μεταξύ μας συναλλαγές προσβάλλεται, μπορείτε να επιδιώξετε την επίλυση τυχόν διαφορών καταφεύγοντας στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Επίλυσης Διαφορών (ΗΕΔ) όπως προβλέπεται στο άρθρο 14 του Κανονισμού 524/2013. Στην ΗΕΔ μπορείτε να υποβάλετε προς επίλυση κάθε διαφορά τη οποία τυχόν έχετε. Εθνικό σημείο επαφής για την ΗΕΔ στην Ελλάδα έχει οριστεί το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας πληροφορίες για το οποίο και για την επίλυση διαφορών μπορείτε να βρείτε στην διεύθυνση ec.europa.eu/odr. Τα ανωτέρω δεν περιορίζουν σε τίποτα τα δικαιώματα που και εσείς και εμείς έχουμε να καταφύγουμε στα αρμόδια δικαστήρια.